Голова Асоціації єврейських організацій та общин України, Виконавчий віце-президент Конгресу національних общин України Йосиф Зісельс зустрівся з українською громадою США

22 березня ц.р. у приміщенні Українського православного собору св.Андрія відбулась зустріч представників української громади з Головою Асоціації єврейських організацій та общин України (Ваад), Виконавчим віце-президентом Конгресу національних общин України Йосифом Зісельсом та віце-президентом Всесвітнього єврейського конгресу, співголовою Вааду Андрієм Адамовським, які прибули до США з метою участі у засіданні Правління Світового єврейського конгресу.   

Посол України Олександр Моцик, представляючи Й.Зісельса, відзначив його активну громадську діяльність та вагомий особистий внесок лідера єврейського національного руху у національне та державне відродження України.

Голова Вааду розповів присутнім про розвиток взаємин між українською та єврейською громадами України протягом останніх кількох років та наголосив на необхідності тіснішої співпраці між представниками різних етнічних громад для підтримки України. Він закликав українську громаду, в першу чергу представників молодого покоління українців, активно використовувати можливості соціальних медіа для протистояння російській пропаганді.

23 березня А.Адамовський виступив на засіданні виконкому Всесвітнього єврейського конгресу із доповіддю «Безпека єврейської громади в Україні». Звертаючись до учасників конгресу він, зокрема, зазначив: «Єврейська громада солідарна з українським соціумом у протистоянні російській агресії. Це викликає злість в окупантів та їхніх маріонеток на захоплених територіях… У цій ситуації головне, що необхідно зробити для зниження ймовірності антисемітських інцидентів та забезпечення безпеки єврейської громади України, — це зупинити російську агресію».

Джерело: Посольство України в Сполучених Штатах Америки

AIR JORDAN
дата: