Літературна Премія імені Пауля Целана

Чернівецькою обласною державною адміністрацією з метою відзначення високохудожніх творів літератури, підтримки новаторства, пошуків в сучасній поезії з 2013 року засновується обласна літературна Премія імені Пауля Целана. Розпорядженням голови обласної державної адміністрації про заснування Премії від 08.11.2012 №798-р затверджено положення про Премію та склад комісії з питань її присудження.

Згідно з положенням, Премія присуджується щороку до відзначення Дня Європи у трьох номінаціях: за новаторство і оригінальність, за перекладацьку діяльність, за творчий дебют. Лауреатам вручається диплом і грошова винагорода у розмірі трьох мінімальних заробітних плат.
 
Подання кандидатур та клопотання про присудження Премії здійснює керівництво навчальних закладів, культурно-освітніх установ, підприємств, творчих спілок і громадських організацій області щороку до 20 квітня управлінню культури обласної державної адміністрації. Одночасно з клопотанням про присудження Премії подаються документи: характеристика творчої діяльності поета, перекладача, засвідчена керівництвом відповідного навчального закладу, культурно-освітньої установи, підприємства, творчої спілки, громадської організації, а також матеріали, що засвідчують творчий доробок поета, перекладача (фотографії, аудіо- та відеозаписи, друкована продукція, ксерокопії дипломів, які підтверджують творчі здобутки на конкурсах та фестивалях).
 
Одному і тому ж автору Премія двічі не присуджується.
 
Джерело: http://oda.cv.ua
Nike Air Force 1 '07 LV8 'Double Air' White/White-Black For Sale