Природа Карпат теж лікує – Йосиф Зісельс про проєкт психологічної підтримки родин ВПО

Ваад України разом з Фондом “Маша” продовжують пілотну програму з підтримки родин, які важко постраждали під час війни впродовж останніх місяців.

Програма складається з двох проєктів.

Передусім за фінансової підтримки американського фонду «Nova Ukraine» (Каліфорнія) Ваад України втілює проєкт, який розраховано на внутрішньо переміщені родини, які внаслідок бойових дій втратили тимчасово чи незворотньо годувальника сім”ї. 

Також за фінансової підтримки ГО «Фонд Маша» з 21 червня 2022 р. працює проєкт «Незламна мама» для жінок з дітьми, які потребують психологічної підтримки внаслідок пережитої окупації, блокади міста, чисельних обстрілів, втрати члена родини, втрати житла, якщо людина була свідком чи жертвою військових злочинів.

Одним із найважливіших аспектів участі в програмі, крім вказаних критеріїв, є робота з психологами впродовж усього терміну проєкту.

Рішення про можливість участі сім”ї в програмі приймає соціальна комісія, які збирається, мінімум,  раз на тиждень.

 

В межах програми сім’я отримує:

– від 3 тижнів знаходження у Карпатах з проживанням у досить комфортних умовах та триразовим харчуванням на день;

–  страхування впродовж терміну перебування у програмі;

– групові  та індивідуальні заняття з психологами – дуже бажаний аспект програми;

– групові та сімейні  заняття для дітей;

– екскурсії по мальовничих Карпатах;

– допомогу в організації логістики пересування до місця перебування та на зворотному шляху;

–  консультації та допомога наших волонтерів та психологів як впродовж терміну  програми, так і після його локального закінчення.

 

Як стати учасником програми:

Заявки на участь в проєкті родин, які тимчасово або незворотньо втратили годувальника (втрата, полон, чоловік в ЗСУ на передовій) приймаються за ел. адресою: vaadua@gmail.com.
При зверненні просимо вказувати Ваше прізвище, ім'я та телефон та коротко і чітко (двома-трьома реченнями) описати обставини, в яких перебуває родина.

Для участі в проєкті «Незламна мама» для жінок з дітьми, які потребують психологічної підтримки внаслідок пережитої окупації, блокади міста, втрати члена родини, втрати житла, якщо людина була свідком чи жертвою військових злочинів, треба заповнити форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScR0cap3HI3bJOJ3FaLFNSGYf63WWkU43I0GtzAiFbBPytg9g/viewform

 

Організатори, спонсори та партнери програми:

Асоціація єврейських організацій та общин України (Ваад) – найстаріша і найвпливовіша єврейське об”єднання України, яке у минулому році відзначила своє 30-річчя. За ці роки Ваадом України створено десятки проектів та програм, успішно реалізовано багато ідей, як в Україні, так і за її межами. Більшість проєктів призупинено у лютому 2022 року.

БФ «Nova Ukraine» – благодійна організація, головною метою якої є інформування населення США та всього світу про Україну, надання гуманітарної допомоги Україні.

ГО «Фонд Маша» - громадська організація, заснована Машею Єфросиніною. «Фонд Маша» створений для протидії будь-якому  виду насильства та допомоги жінкам та дітям, які від нього постраждали.  Під час війни поставлені на паузу поточні проєкти й всі зусилля фонду кинуті на гуманітарну та психологічну допомогу жінкам та дітям, що постраждали у війні. 

Лабораторія нових інформаційних технологій навчання Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України працює на передньому краї сучасної психолого-педагогічної науки, досліджує психологічні проблеми проектування і використання комп'ютерних навчальних систем.

ГО Київський освітній центр «ПРОСТІР ТОЛЕРАНТНОСТІ» – створює безпечне середовище, в якому людина може розповісти свою історію, проявити ідентичність, бути почутою, поміченою, отримати відгук, повагу, визнання.

ГО Студія «Діє-Слово» – сучасне приватне он-лайн та оффлайн медіа. Проводить лекційні проєкти та презентації, дискусії, інтерв'ю, прес-конференції тощо. Інформаційний партнер проєкту.

 

 

Олена Заславська,
Альфія Шевченко.
Студія "Діє-Слово"
червень 2022 р.