Сертифікатна програма з юдаїки чекає на курс Бориса Хаймовича

Левиафан и Бегемот — Эшколот

В першому семестрі Міждисциплінарної сертифікатної програми з юдаїки запланований курс доктора мистецтвознавства Єврейського університету в Єрусалимі, фахівця з єврейського традиційного мистецтва Бориса Хаймовича.

Сертифікатна програма з юдаїки була заснована в 2001 році в межах факультета гуманітарних наук Києво-Могилянської академії за підтримки Асоціації єврейських організацій та общин України (Ваад України).

Юдаїка – це гуманітарна дисципліна, спрямована на вивчення історії, культури, літератури, релігії єврейського народу. До юдаїки входять також дослідження єврейської філософії та права, аналіз класичних єврейських текстів, студії з єврейських мов тощо.
Чому важливо та цікаво її вивчати?
Протягом тисячоліть єврейська цивілізація розвивалася поряд з європейською. Її внесок у європейську культуру, літературу, філософію тощо важко переоцінити. Єврейська історія є також інтегральною частиною історії України. Нажаль, культурний та історичний спадок українського єврейства залишається мало дослідженим, а численні архіви і бібліотеки чекають на майбутніх фахівців. Це відкриває широкі перспективи для дослідження юдаїки в Україні.

Мета програми:
Програма надає базові знання з єврейської історії та культури; її метою є сприяння розвитку єврейських штудій на Україні і формування спільноти фахівців з цієї галузі в майбутньому.

Докладніше про програму:https://www.vaadua.org/node/3762