Скульптура єврея як туристична родзинка Чернівців

Чернівецькі скульптори запровадили проект, який передбачає створення ряду пам’ятників історичних мешканців міста.

Двоє чернівецьких скульпторів розпочали проект який має на меті наповнити чернівецький архітектурний простір туристичними родзинками. Робитимуть місто туристичнішим за прикладом Європи, зокрема польського міста Вроцлав.

Сергій Богопольський – викладач керамічного гуртка міського палацу дітей та юнацтва: «Ми вирішили додати у наше місто якихось таких туристичних родзинок, які б підняли рівень туризму у Чернівцях. Так робиться у багатьох містах Європи, зокрема Вроцлав відомий своїми «гномиками»».

Замість гномиків у по Чернівцях розміщуватимуть скульптури типажів історичних мешканців міста, для початку це будуть євреї, австрійці, поляки та інші. Скульптури будуть невеликого розміру, але повноцінно розкриватимуть тих мешканців, які характерні саме для Чернівців.

Наталія Богомас – директор галереї «Sweet Art Знання»: «Чим були характерні Чернівці раніше? Вони розпочали з такого найбільш характерного персонажу – єврея. Зараз ви бачите, як робиться ця скульптура, а потім ми її презентуємо в нашій галереї».

За словами директора галереї, незважаючи на те що майстер є аматором, ці скульптури являють собою високохудожні твори, які варті того щоб доповнити чернівецький історичний, культурний та архітектурний простір. Після презентації першу скульптуру, а потім і всі наступні, розміщуватимуть у двориках та скверах міста, створюючи цілий ряд маленьких туристичних родзинок. Скульптор розповідає, що першим буде образ єврея як найбільш характерного мешканця.

Олексій Медін – скульптор: «Для мене Чернівці в першу чергу асоціюються саме з євреями та австрійцями. Над скульптурою я працюю уже тиждень, це моя спроба зробити цільну скульптуру з цементу».

Загалом у скульпторів ще безліч надзвичайно цікавих ідей та проектів, які обов’язково мають бути реалізованими, але поки що втілюють задумане, зважаючи на фінансові можливості.

Джерело: muzejew-news-ukr.16mb.com

adidas Yeezy Boost 350