Спільне вітання Єврейської конфедерації України й Асоціації єврейських організацій та громад (Вааду) України у зв’язку з візитом Біньяміна Нетаніягу в Україну

Візит прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаніягу в Україну можна без зайвого пафосу назвати історичним. 20 років – а саме стільки минуло з моменту попереднього відвідування Києва главою уряду Ізраїлю – це ціла епоха, яка змінила обидві країни.

Зустріч на вищому рівні глав держав завжди дає імпульс розвитку двосторонніх відносин, і саме цього ми чекаємо від переговорів ізраїльського прем’єр-міністра і Президента України Володимира Зеленського. Підписання низки міждержавних угод у перший день візиту дає надію на ще тіснішу співпрацю між Україною та Ізраїлем. Цьому сприяє і нещодавнє підписання договору про Зону вільної торгівлі, сферу дії якого прем’єр-міністр Нетаніягу вже запропонував істотно розширити на благо обох країн.

Сподіваємося, що переговори на вищому рівні допоможуть вирішити й проблеми, що іноді виникають при перетині кордонів Ізраїлю громадянами України і при відвідуванні ізраїльтянами нашої країни. Чекає на своє вирішення і ряд гуманітарних питань, адже понад 300 000 вихідців з України проживає нині в єврейській державі.

ЄКУ і Ваад України бажають успіху Президентові України Володимиру Зеленському та прем’єр-міністру Ізраїлю Біньяміна Нетаніягу в їхніх спільних зусиллях щодо виведення на новий рівень відносин між нашими країнами.

 

Борис Ложкін, Андрій Адамовський

Єврейська конфедерація України, Ваад України

 

nike air force 1 upstep lx floral dress code women
рубрика: