Україна та Ізраїль домовилися про співпрацю у сфері інформаційної політики двох держав

29 жовтня Міністр інформаційної політики України Юрій Стець провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Ізраїлю в Україні Еліавом Бєлоцерковські.

Мета зустрічі – налагодити співпрацю між державами в питаннях поширення інформації про Україну в Ізраїлі. Зокрема, встановити контактний зв’язок для подальшого вирішення питань та взаємної допомоги в сфері інформаційної політики двох держав.

Юрій Стець розповів про запуск Мультимедійної платформи іномовлення України, зокрема старт телеканалу іномовлення UATV та модернізацію національного інформаційного агентства України «Укрінформ», яке є частиною платформи, поділився планами щодо відкриття медіадому в Україні для журналістів та про створення міжнародної кореспондентської мережі.

 «Мене турбує питання поширення інформації про Україну в Ізраїлі. Тому від сьогоднішньої зустрічі чекаю результату, який дасть нам можливість доносити Вашим жителям правду про Україну через телеканал іномовлення UATV. Я запевняю Вас, що це буде виключно інформація, яка відповідає дійсним подіям. Ви знаєте наш слоган «Найкраща контрпропаганда – це правда», - додав Міністр.

Сторони домовилися про подальші дії в напрямку спільної співпраці.

Нагадаємо, одними з головних завдань Міністерства інформаційної політики України є підтримка свободи слова в Україні, сприяння роботі журналістів та захист інформаційного простору держави. Зокрема, МІП напрацьовано та передано на розгляд до Уряду пакет документів у сфері інформаційної безпеки – Доктрину інформаційної безпеки та Концепцію інформаційної безпеки України. Здійснено запуск Мультимедійної платформи іномовлення України, впроваджено в дію програму Embedded journalisms, яка викликала схвальні відгуки у міжнародних ЗМІ. Комунікаційні кампанії МІП досягли світового рівня.

Джерело: http://www.kmu.gov.ua,
Фото та ролік: http://www.capital.ua.

 

Air Jordan 1 GS