В УКМЦ відбулась презентація проєкту з психологічної підтримки родин ВПО, які важко постраждали під час війни

14 червня 2022 р.,у  вівторок о 17-00 в Українському кризовому медіа-центрі (Київ, Крещатик, 2) відбулась презентація проєкту з психологічної підтримки родин ВПО, які важко постраждали під час війни впродовж останніх місяців.

З квітня 2022 р. проєкт проводить Ваад України за фінансової підтримки американського фонду «Nova Ukraine» (Каліфорнія).

Передусім проєкт розраховано на внутрішньо переміщені родини, які внаслідок бойових дій втратили тимчасово чи незворотньо годувальника сім”ї. 

В межах проєкту сім’я отримує:

– від 3 тижнів знаходження у Карпатах з проживанням у хороших умовах та триразовим харчуванням на день;

–  страхування впродовж терміну перебування у проєкті;

– групові  та індивідуальні заняття з психологами;

– групові та індивідуальні  заняття для дітей;

– екскурсії по живописних Карпатах;

– допомогу в організації логістики пересування до місця перебування та на зворотному шляху;

–  консультації та допомога наших волонтерів впродовж  усього терміну проєкту.

Зараз закінчується друга зміна проєкту, ведеться підготовка до третьої та четвертої зміни. Станом на початок червня в проєкті прийняли участь більш ніж 50 семей. 

Проєкт ініційовано Ваадом України за підтримки благодійного фонду Nova Ukraine, Інституту психології імені Г.С. Костюка  НАПН України, Київського освітнього центру толерантності, Благодійного фонду "Голоси дітей" та Школи психологічного здоров’я НаУКМА.

З червня починається оновлений проєкт психологічної допомоги жінкам та дітям, що постраждали під час війни разом з ГО «Фонд Маша».

Інформаційний партнер проєкту – ГО Студія «Діє-Слово».

 

 

Учасники презентації:

Йосиф Зісельс – ініціатор і керівник проєкту, співпрезидент Вааду України

Марина Смульсон – доктор психологічних наук, професор, дійсний член (академік) Національної академії педагогічних наук України, головний науковий співробітник лабораторії сучасних інформаційних технологій навчання Інституту психології імені Г.С.Костюка НАПН України

Яна Ратман – представник БФ «Nova Ukraine»

Олена Заславська – керівник волонтерської групи проєкту, директор Студії «Діє-Слово»

Тетяна Мураткіна – голова ГО «Фонд Маша».

 

FB проєкту: https://www.facebook.com/pidtrymkarodynua

 

Докладніше про умови участі у проєкті за адресою: vaadua@gmail.com.

При зверненні за ел. адресою просимо вказувати Ваше прізвище, ім'я та телефон, щоб волонтери змогли вийти за зв'язок.

 

Організатори, спонсори та партнери проєкту:

Асоціація єврейських організацій та общин України (Ваад) – найстаріша та найвпливовіша єврейська організація України, яка у минулому році відзначила своє 30-річчя. За ці роки Ваадом України створено десятки проектів та програм, успішно реалізовано багато ідей, як в Україні, так і за її межами.

БФ «Nova Ukraine» – благодійна організація, головною метою якої є інформування населення США та всього світу про Україну, надання гуманітарної допомоги Україні.

Лабораторія нових інформаційних технологій навчання Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України працює на передньому краї сучасної психолого-педагогічної науки, досліджує психологічні проблеми проектування і використання комп'ютерних навчальних систем.

ГО «Фонд Маша» - громадська організація, заснована Марією Єфросиніною. «Фонд Маша» створений для протидії будь-якому  виду насильства та допомоги жінкам та дітям, які від нього постраждали.  Під час війни поставлені на паузу поточні проєкти й всі зусилля фонду кинуті на гуманітарну та психологічну допомогу жінкам та дітям, що постраждали у війні. 

ГО Київський освітній центр «ПРОСТІР ТОЛЕРАНТНОСТІ» – створює безпечне середовище, в якому людина може розповісти свою історію, проявити ідентичність, бути почутою, поміченою, отримати відгук, повагу, визнання.

ГО Студія «Діє-Слово» – сучасне приватне он-лайн та оффлайн медіа. Проводить лекційні проєкти та презентації, дискусії, інтерв'ю, прес-конференції тощо. Інформаційний партнер проєкту.

Фонд "Голоси дітей"  з 2015 року допомагає дітям, які постраждали від війни. 

 

Повний запис розмови за посиланням: