Ярослав Грицак: Політика пам’яті в сучасній Україні й антисемітизму. Лекція

Інститут досліджень світового антисемітизму й політики, Українська асоціація юдаїки, Маґістерська програма з юдаїки в НаУКМА

запрошують на публічну лекцію 
Ярослава Грицака

 

«Політика пам’яті в сучасній Україні й антисемітизм» 

(У рамках серії лекцій «Сучасний антисемітизм в Україні і світі»)

 

Які зміни відбувалися в офіційній політиці пам’яті в Україні після 1991 року? Як їх сприймало суспільство в різних регіонах країни? Яке місце в політиці пам’яті мала й має «єврейська» тема? Як суспільство й держава пригадували і/або пам’ятали Голокост? Як реагували на ці процеси праворадикальні кола? Наскільки часто можна натрапити на прояви антисемітизму, викликані офіційною або неофіційною політикою пам’яті? Як саме вони виглядають?

Ярослав Грицак – український історик, професор Українського католицького університету, директор Інституту історичних досліджень Львівського національного університету ім. Івана Франка. Автор численних статей в українській і зарубіжній пресі, а також книжок «Нариси історії України: Формування модерної української нації XIX–XX ст.» (1996, 2000), «Страсті за націоналізмом: стара історія на новий лад» (2004, 2011), «Пророк у своїй вітчизні: Іван Франко і його спільнота» (2006) та ін.

Музей НаУКМА, вул. Сковороди 2 

21 квітня 2016 року, четвер, 19:00

 

Todays best sellers