Запрошуємо на спільну конференцію всеукраїнських єврейських об’єднань

Шановні друзі і колеги!

Складний час, що його нині переживає Україна, торкнувся і єврейської громади країни, яка розділяє всі складнощі і проблеми разом з іншими громадянами.

Євреї разом з українцями брали активну участь у подіях на Майдані. Під час проведення в Ізраїлі операції «Непорушна скеля» на мітингах в Дніпропетровську та Києві українська молодь спільно з євреями протестувала проти тероризму як в Ізраїлі, так і в Україні. Операція Армії оборони Ізраїлю в секторі Газа, на відміну від Західної Європи, не викликала в Україні зростання антисемітських проявів. Близько половини євреїв та членів їхніх сімей, які виїхали з України,– це люди, що покинули зону бойових дій. Під час Майдану та війни на Донбасі в Ізраїлі відбулася низка акцій проти російської агресії та на підтримку європейського, демократичного вибору народу України. Єврейська громада України бере активну участь в допомозі воякам, що знаходяться безпосередньо в зоні АТО, пораненим, тимчасовим переселенцям.

Ситуація в Україні ставить перед єврейською громадою нові виклики і проблеми. Саме тому всеукраїнські єврейські об’єднання, зокрема:

- Товариство єврейської культури України,

- Єврейська рада України,

- Єврейський форум України,

- Асоціація єврейських організацій і общин (Ваад) України,

- Українська спілка єврейських студентів

вирішили синхронно провести свої конференції (з’їзди), на яких мають обговорити всі важливі питання, що стоять перед єврейською громадою і провести дискусію з актуальних питань діяльності організацій. Об’єднання відзвітують перед делегатами, оберуть нове керівництво, обговорять та приймуть резолюції та звернення. Одним з багатьох питань, які заплановано обговорити на заході є, зокрема, проблема створення Ради керівників основних єврейських об’єднань України, як спільного координуючого та представницького органу єврейської громади України.

В роботі зголосилися взяти участь представники Адміністрації Президента України, виконавчих органів влади, посли іноземних держав.

Ці заходи відбудуться 12–13 листопада в Києві в готелі «Братислава», за адресою: вулиця А. Малишка, 1. Початок роботи 12 листопада о 14:00.

Запрошуємо представників засобів масової інформації, радіо і телебачення взяти участь у висвітленні роботи конференцій єврейських об’єднань і з перших рук отримати інформацію і відповіді на запитання, що становлять інтерес для всього українського суспільства.

Акредитація представників ЗМІ за телефонами:

Ваад України, тел.: (044) 425-97-57 (58 або 59), 0672338763, vaadua.office@gmail.com

Єврейська рада України, тел.: (044) 286-31-69, 050 462 22 41, sem.hesed@gmail.com

Єврейський форум України,  тел.: (044) 235-13-79, (044) 278-52-29, jewfund@ukr.net

Президія Вааду України

Casual Παπουτσια