У Мінську пройшла конференція, присвячена проектам, спрямованим на відродження єврейської самосвідомості

З 29 по 31 жовтня 2017 року у м. Мінськ (Білорусь) відбулась міжнародна конференція «Jewish Grassroots. Best Practices in Action».

Організатор конференції - ізраїльська некомерційна організація TrendVision, що об'єднує професіоналів в області єврейської освіти й експертів, які накопичили достатній досвід у сфері освіти, соціальної дії, традиції й юдаїки, педагогіки творчості, коучингу й особистісного зростання.

Основними партнерами конференції стали UJA-Federation of NY, Фонд «Генезіс», Єврейське Агентство Сохнут і Джойнт.

У конференції взяли участь представники єврейських громад, наукових та освітніх організацій, які брали участь у проекті Best Practices протягом останніх 3 років. Зокрема, активну участь взяли Наталія Бакуліна, керівник Центру єврейської освіти України, старший науковий співробітник відділу навчання мов національних меншин та зарубіжної літератури НАПН України, кандидат педагогічних наук і Вікторія Єлфімова, координатор освітніх програм Асоціації єврейських громад та общин України (Вааду України).

Best Practices - це професійний майданчик Jewish Grassroots в країнах колишнього СРСР. Даний майданчик створює середовище, що сприяє поширенню й адаптації найбільш вдалих проектів, здійснених у рамках програм із підтримки ініціатив, спрямованих на відродження єврейської самосвідомості, розвитку сучасної єврейської освіти, культури і єврейських спільнот.

Проект «Best Practices» стартував у вересні 2013. За цей час було проведено 5 конкурсів. В цілому в 5 конкурсах взяли участь понад 200 проектів та 150 ініціативних груп. Більш детальну інформацію про проект можна знайти на сайті www.jewish-grassroots.org. Всього на сайті представлено більше 500 проектів представників різних єврейських ініціативних груп і грассрутс-організацій з 5 країн (Росія, Україна, Молдова, Латвія, Білорусь).

У результаті плідної роботи конференції учасники:

  • представили себе та презентували свої проекти перед іншими організаціями і фондами;
  • познайомилися з новими проектами, відкрили можливості для подальшої співпраці;
  • отримали нову інформацію про розвиток проекту та його перспективи;
  • збагатилися новими професійними знаннями та навичками.

 

Джерело: Центр єврейської освіти

Entrainement Nike